Ehdokkaat vaaleissa

Ehdokkaat kirkolliskokoukseen (valkoinen nro) ja hiippakuntavaltuustoon (vihreä nro):


28

00

Haluan, että kirkossa puhutaan Jeesuksesta. Kirkon tulee olla turvasatama muuttuvassa maailmassa. Minulle ovat sydäntä lähellä myös ympäristöasiat ja mielestäni kirkon tulee olla esimerkillinen luomakunnan varjelijana. Olen palvellut Vantaan seurakuntayhtymää suntiona ja nykyään luottamustehtävissä.
Heini Ahokas
opiskelija
Tikkurila

29

155

Toimin kolmatta kautta Hakunilan srk- neuvostossa ja Vantaan yhteisessä kirkkovaltuustossa. Työssä olen piirijohtajana Uudenmaan Ev.lut. Kansanlähetyksessä, työhöni kuuluu Raamatun opetus ja julistus ympäri Uuttamaata. Tätä toivon saavani jatkaa myös ensi keväänä koittavilla eläkepäivillä.
Jari Araneva
piirijohtaja
Hakunila

30

156

Minulle kirkon tärkein tehtävä kertoa ihmisille Jeesuksesta sanoin ja teoin. Lähetystyön tulisi olla kaiken toiminnan keskiössä. Minulle Raamattu on Jumalan sanaa ja haluan olla rakentamassa kirkkoa sen varaan.
Tommi Hakkari
toimittaja, TM
Pitäjänmäki

31

00

Reino Halonen
kauppias, eläkeläinen
Askola

32

157

Kokemus:
– Suomal. kirkkovalt:n puh.johtajuus
– Yhteisen kirkkon:n varapuh.johtajuus
– Merimieskirkon kouluttaja
– SHK:n pääsihteeri
– Laaja tutkimus vapaaehtoisten tärkeydestä seurakuntiemme käyttöön
Turvattava:
– Kirkon järkevä uudistus
– Miehen ja naisen välinen avioliitto
– Paikallisseurakuntien toiminta
Jukka Hanni
myyntijohtaja, pääsihteeri
Porvoon suom.

33

158

Sleyn Suur-Helsingin piirivastaava ja Helsingin Luther-kirkon teologi, hiippakuntavaltuuston varajäsen, Vantaan kirkkovaltuuston ja yhteisen kirkkoneuvoston jäsen, Tikkurilan seurakuntaneuvoston jäsen ja Voimavuodet-vastuuryhmän pj. Lue lisää ajatuksistani:
soilihaverinen.fi, facebook.com/soilihaverinen, twitter.com/SoiliHaverinen
Soili Haverinen
TM, piirivastaava
Tikkurila

34

00

Jumala on johdattanut eri tehtävien kautta. Nyt iloitsen lehtorin virastani hallinnon asiantuntijana Kylväjässä. Sydäntäni lähellä on hallinnon ja talouden hyvä hoitaminen. Työskentelin aikaisemmin sisäisenä tarkastajana. Olen kirkkovaltuuston, ympäristötoimikunnan, seurakuntaneuvoston jäsen ja Sanasta Elämään hallituksen sihteeri.
Pia Heikkinen
ETT, lehtori
Vantaankoski

35

159

Olen Agricolan suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvoston ja yhteisen kirkkovaltuuston jäsen. Sydämeni sykkii lapsi-ja nuorisotyölle. Kirkossa mielestäni tärkeintä on uskovien yhteys ja ilosanoman jakaminen kaikille. Seurakunnassa jokaisella tulisi olla mahdollisuus osallistua toimintaan ja palvella omilla lahjoillaan.
Sonja Huttunen
biologi, FM
Agricolan suom.

36

00

Olen vahvana talous- ja hallinto-osaajana valmis jatkamaan työtäni kirkon hyväksi nykyisten luottamustehtävieni lisäksi myös hiippakuntavaltuustossa, koska se käsittelee lähinnä talous- ja hallintoasioita. Hengellinen lähtökohtani perustuu Raamatun väärentämättömiin linjauksiin eli olen ns.konservatiivi.
Raimo Huvila
talousneuvos, yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja
Vantaankoski

37

00

Uudistumista perinteitä kunnioittaen
Matti Hyöky
TM, LVI-teknikko
Rekola

00

160

Olen tehnyt satoja kirkkokonsertteja eri puolilla Suomea. Viimeisen 20 vuoden aikana Suomen ev.lut. seurakunnat ovat tarjonneet minulle mahdollisuuden esittää kirkoissa musiikkia, jolloin olen tavoittanut noin 200.000 kuulijaa tarjoamalla heille musiikin kautta voimia arjessa jaksamiseen. En ole uudistaja vaan perinteiden kannattaja.
Reijo Ikonen
oopperalaulaja
Askola

38

161

Haluan osaltani torjua kulttuurimarksilaisuuden vaikutusten lisääntymistä kirkossamme (esim. samaa sukupuolta olevien kirkollinen vihkiminen, gender-ideologia yleensä, tilan ja tuen rajoittaminen klassiselta kristinuskolta ja sitä edustavilta herätysliikkeiltä, uskontopluralismi).
Timo Jokela
FT, dosentti
Vuosaari

00

162

Tarvitsemme hengellisen uudistuksen. Kirkkomme hajanaisuus, kasteiden ja jäsenten väheneminen ja talouden ongelmat voidaan voittaa, jos tulemme lähemmäksi Jeesusta ja niitä sanoja, joilla Hän Uudessa testamentissa ohjaa meidät totuuteen sekä käsittämättömän suuren armon ja evankeliumin tuntemiseen.
Jouko Jääskeläinen
valtiotieteiden tohtori, kirkolliskokouksen jäsen
Vantaankoski

39

163

Olen srk-neuvoston, kirkkovaltuuston ja -neuvoston jäsen. Olen rohkea, asioihin perehtyvä, yhteistyökykyinen ja hyvä verkostoitumaan. Kirkon tulee julistaa evankeliumia, ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja uudistua luopumatta Raamatun sanomasta. Haluan olla vaikuttamassa kirkon muutokseen niin, että Raamattu ja kristilliset arvot säilyvät kirkkomme toiminnan selkeänä perustana.
Loviisa Kaartokallio
KM, luokanopettaja
Korso

40

00

Minua kiinnostaa mahdollisuus tutusta ja vaikuttaakin hiippakuntamme toimintaan. Vaikka kirkko on yksi, tahtoo yhteys naapuriseurakuntiin jäädä ohueksi. Puhutaan diskurssista ja ekumeniasta, mutta yht’äkkiä en tiedäkään, mitä naapurissa tapahtuu. Toivon että hiippakuntatyöskentely voisi lisätä kristittyjen välistä yhteyttä ja yhdessä tekemistä Loviisasta Pitäjänmäelle ja Myrskylästä Senaatintorille.
Kaisa Koivula
psykologi
Rekola

00

164

Olen 42-vuotias helsinkiläinen varatuomari ja kolmen lapsen isä. Olen töissä uuden ajan rakennusliike Fira Oy:ssä. Johdan varapuheenjohtajana puhetta Pakilan seurakuntaneuvostossa. Olen toista kautta jäsenenä YKV:ssä ja varajäsenenä YKN:ssä. Asun perheeni kanssa vanhassa puutalossa. Harrastan monipuolisesti ulkoilua ja liikuntaa.
Samuel Kopperoinen
VT
Pakila

41

165

Olen Raamattuun rakastunut tutkijaluonne ja nautin Raamatun aarteiden avaamisesta sekä uskosta osallisille että osattomille. Insinöörityössäni autan kemian- ja energia-alan yrityksiä ratkaisemaan teknisiä ongelmia sekä noudattamaan ympäristölainsäädäntöä. Sunnuntait kuluvat maahanmuuttajakirkossa.
Helena Laavi
TkT, prosessiasiantuntija
Paavali

42

166

Olen Töölön srk:n luottamushenkilö ja vapaaehtoinen. Kuulun Triplatiimiin ja toimin aluepappimme työparina. Lisäksi toimin yhteiskunnallisen tiimimme jäsenenä sekä luottamushenkilönä tukiryhmään, johon kuuluu monia eri kristillisiä lähetys- sekä muita järjestöjä, kuten Naisten Pankki ry. ja Sydänliitto ry. Rakkain lukemiseni on Raamattu, koska se on loputon aarreaitta, tätä aikaa ja ihmisen iankaikkisuutta varten.
Anneli Louneva
verovirkailija, matkanjohtaja
Töölö

43

167

Teologian maisterivaiheen opiskelija, kuvataiteilija (AMK). Seurakuntaneuvoston varajäsen, sekä kolehtityöryhmän jäsen. Mukana SLEYn toiminnassa. Kirkossa tulee kuulua armon sanoma Jeesuksen syntejä sovittavasta ristinkuolemasta lakia unohtamatta. Näitä haluan tukea: nuoret, perinteinen avioliitto, lähetystyö ja diakonia.
Tuomas Lukkaroinen
TK, kuvataiteilija (AMK)
Kallio

44

168

Perusta-lehden päätoimittaja ja raamattuopettaja Suomen Raamattuopistolla. Olen huolissani kirkkomme hengellisestä tilanteesta ja klassisen kristinuskon säilymisestä maassamme. Raamatullisen avioliittokäsityksen puolesta. Herätysliikkeet ovat kirkon suola.
Santeri Marjokorpi
päätoimittaja, opettaja
Tuomiokirkko

45

169

Olen lääkäri, diabetestutkija, äiti ja kokenut luottamustehtävien hoitaja. Olen srk-neuvoston ja yht kirkkovaltuuston jäsen, ent hiippakuntaneuvoston vj. Haluan vahvistaa kristittyjen ykseyttä. Herätysliikkeet ovat kirkon voimavara. Sanan ja sakramenttien jako on kirkon tärkein tehtävä, riippumatta ajan tuulista.
Sari Mäkimattila
erikoislääkäri, DosLT
Haaga

46

00

Elämäntyönäni olin SLS:n lähetystyöntekijänä Etiopiassa. Sen jälkeen toimin perhetyön kouluttajana yli 10 eri maassa. Suomessa olen toiminut avioliittotyössä. Sydäntäni lähellä on perheiden hyvinvointi, jota kirkon on tärkeää tukea erityisesti lasten kristillisen kasvatuksen kautta. Olen ollut seurakuntaneuvostossa ja kirkkovaltuustossa, nykyisin niiden varajäsenenä.
Anna-Kaarina Palmu
perhetyön kouluttaja, eläkkeellä
Vantaankoski

47

170

Minun kirkkoni on elämäni tärkeimpiä asioita. Kun 1987 astuin sen palvelukseen tunsin tulleeni kotiin. Tunnen kirkkoni hyvin ja haluan olla sitä rakentamassa nyt eläkkeelläkin. Tunnen asiat sisältäpäin ja vapaaehtoisen näkökulmasta. Haluan vaikuttaa kirkkoni muutoksiin niin että Jumalan sana säilyy arjessa mukana.
Anne Pircklén
hallintosihteeri, eläkeläinen
Sipoon suom.

00

171

Olen neljän lapsen isä ja kuuden isoisä. Työurani koostui atk-tehtävistä ja ja vakuutusmatematiikasta. Minulla on pitkä kokemus seurakunnallisista luottamustehtävistä. Henkilökohtainen usko ja Jumalan Sana ovat tärkeitä. Raamattuun pitäytyminen on kirkkomme kohtalonkysymys.
Arto Puusa
FM, eläkkeellä
Paavali

48

00

Olen teologian opiskelija, Helsingin Evankelisten Opiskelijoiden opiskelijatyöntekijä ja seurakuntaneuvoston varajäsen Paavalin seurakunnassa. Minulle tärkeää kirkossamme on evankeliumin julistaminen, herätysliikkeiden toiminnan mahdollistaminen ja yhteyden rakentaminen erilaisten ryhmien välillä.
Tenho Rajala
opiskelija, TK
Paavali

49

172

Olen toiminut hiippakuntavaltuustossa 20 vuotta ja kirkolliskokouksessa 16 vuotta. Nämä vaalit ratkaisevat kirkon tulevaisuuden. Avioliitto on pidettävä Raamatun mukaisesti miehen ja naisen välisenä (Genesis 2:24).
Pekka Reinikainen
lääkäri
Tuomiokirkko

50

173

Olen Kannelmäen seurakunnan vapaaehtoinen ja seurakuntaneuvoston jäsen. Minulla on ilokseni ollut hyviä kontakteja monissa seurakunnissa ja herätysliikkeissäkin. Haluan edistää avointa dialogia ja osallistua kirkon tulevaisuuden rakentamiseen pirstaloituvassa ajassamme etsien yhdessä Jumalan tahtoa.
Anna Ruha
FM, opettaja
Kannelmäki

51

00

Tuusulassa toimin seitsemän kautta kunnanvaltuustossa (Kd) sekä kolme kautta kirkkovaltuustossa ja -neuvostossa. Olen ollut mukana Kansanlähetyksessä. Nyt olen Töölön seurakuntaneuvostossa ja myös Suomen teologisen instituutin hallituksen maallikkojäsen ja kiinnostunut kirkon uskonoppiin liittyvistä kysymyksistä.
Ilkka Seppälä
terveyskeskuslääkäri,
eläkkeellä, Töölö

52

00

Olen 24-vuotias teologian ja arabian kielen opiskelija Helsingistä. Juureni ovat Porissa. Tärkeää on raamatullisesta opetuksesta kiinni pitäminen, lähetys- ja diakoniatyö. Tahdon edistää kirkonsisäistä vuoropuhelua ja kaikkien virallisten lähetysjärjestöjen tasapuolista tukemista. Kirkon tulee aktivoida maallikoita ja pitää kiinni omasta sanomastaan maailmassa: syntien sovituksesta Jeesuksessa Kristuksessa.
Jussi Seppälä
TK, fil.yo
Tuomiokirkko

53

00

Haluan palvella kirkon jäseniä vaikuttamalla Sanasta Elämään arvojen mukaisesti. Toivon tulevaisuuden kirkon tarjoavan palveluita, suojaa ja seurakuntayhteyden. Lisäksi tärkeitä asioita ovat seurakuntien toiminta-, talous-, ympäristö- ja turvallisuuspolitiikka. Toimin seurakuntaneuvostossa, kirkkovaltuustossa sekä talous- ja strategiatoimikunnissa.
Jouni Tiainen
tuotantopäällikkö, työsuojelupäällikkö
Rekola

54

00

Olen gradua vaille valmis oikeustieteen maisteri Helsingistä. Toimin vuosina 2015-2017 Espoonlahden seurakuntaneuvostossa ja Espoon kirkkovaltuustossa. Tämä sai minut kiinnostumaan teologiasta, jota opiskelen sivutoimisesti. Haluan olla mukana kehittämässä kirkkoamme sen tunnustuksen mukaisesti.
Peter Torikka
ON, opiskelija
Tuomiokirkko

55

174

Olen Rekolan seurakuntaneuvostossa, kirkko- ja hiippakuntavaltuutettu sekä Yhteisen seurakuntatyön johtokunnan puheenjohtaja. Ammattini on lastenlääkäri. Haluan vaikuttaa kirkon tulevaisuuteen. Raamatun sanan tulee olla kaiken toiminnan pohjana. Kirkon on puututtava yhteiskunnan eriarvoistumiseen ja tultava ihmisten arjen keskelle.
Tiina Tuomela
lastentautien erikoislääkäri, LKT
Rekola

56

175

Seurakuntaneuvostossa olen viidettä kautta. Seurakunnassa kannan vastuuta esirukoustyössä, raamattupiirin vetäjänä sekä lähetysrukkasessa. Olen SRO:n piirilähetti, vapaaehtoinen vastuunkantaja. Kuulun SRO:n ystävien johtokuntaan. Laulan Helsingin Evankelisessa kuorossa (Sley). Sitoudun Raamattuun.
Pirkko Turunen
farmaseutti, koulunkäyntiavustaja
Pitäjänmäki

57

176

Elämä perustuu kristillisiin arvoihin ja Raamatun totuuteen. Puutteineni kelpaan tällaisena Jumalan lapseksi – armoon turvaten. Gideonina voin toteuttaa maailmanlaajuista auttamista ja Malmin seurakunnan diakoniassa lähellä. Sanasta Elämään hallituksessa voin edistää itselle tärkeiden asioiden eteenpäin vientiä.
Aarne Vesamäki
IT-projektipäällikkö
Malmi

58

177

Olen Suomen ev.lut. Kansanlähetyksen hallintojohtaja. Minulla on vuosien kokemus valtakunnan tason politiikasta, järjestökentästä ja vapaaehtoistyöstä. Kirkon päätöksentekoon kaivataan osaamista, rohkeutta ja yhteistyökykyä. Laimea ja linjaton, hiilivalkealla hiljenevä kirkko ei nykyajassa pärjää.
Samuli Virtanen
Hallintojohtaja, FM
Vuosaari

59

178

Olen kolmen nuoren äiti. Työskentelen lehtorina sosiaali ja terveysalalla (TtM). Olen 3. kauden Malmin srk.neuvoston sekä YKV:n jäsen, mukana 2. kautta YKN:ssa. Hiljennyn mielelläni Tuomasmessussa, jossa toimin vapaaehtoistehtävissä. Diakonia ja vapaaehtoistyö yksinäisyyden ehkäisijänä sekä lapsiperheisiin ja nuoriin panostaminen ovat sydäntäni lähinnä, ikäihmisiä unohtamatta.
Tuulikki Vuorinen
lehtori, sairaanhoitaja-diakonissa
Malmi

Ota yhteyttä, jos haluat tietää lisää Sanasta Elämään ryhmän ehdokkaista ja toiminnasta:

Lähetä meille sähköpostia osoitteella:
info@sanastaelamaan.fi

 

< Takaisin