Herramme, Jeesuksen Kristuksen läheisyys, Jarmo Haverinen

Jarmo Haverinen, Vantaankosken seurakunta

Meille kaikille on tärkeää, että meillä on toisemme. Yksin emme kukaan täällä pärjää. Siksi onkin sääli, että jätämme toisemme oman onnemme nojaan. Jollain tapaa eristyneeksi elämästä. Muttei kuitenkaan ilman Jumalaa, koska Hän kyllä huomaa sinut. Herra muistaa meitä kaikkia, jotka olemme Hänen puoleensa kääntyneet. Jeesuksessa Kristuksessa. Jonain, kuten rakastava äiti lapsilleen, on Jumala lähettänyt Poikansa meidän vuoksemme kärsimään. Äiti muistaa, kuten rakastavan vanhemman kuuluukin. Mikään ei muuta tätä.

Nykyhetkessä olemme vieraantuneet jostain tärkeästä. Jostain korvaamattomasta. Korkeammasta sanomasta, joka vie meitä eteenpäin. Siksi, muistakaa kertoa toisillenne, miten rakkaita olemme toinen toiselle. Yksin on vaikeaa pärjätä tässä maailmassa ilman läheisiämme. Yksin on vaikeaa pärjätä ilman Herraa Jumalaa ja Hänen Poikaansa, joka vapautti meidät synneistämme. Hän pelasti meidät varmalta kuolemalta. Jotain tärkeämpää, kuin mikään muu…

Siksi meidän kuuluu rakastaa Jeesusta. Eikö tämä ole varma asia, mutta kuitenkin jotenkin vierasta meille monelle? Kyllä. Mutta kun tutustuu johonkin tärkeään: Uuteen Testamenttiin. Huomaamme, että meillä on käsissämme suuri aarre, joka muistuttaa meitä jostain suuresta. Iankaikkisesta elämästä. Jostain, mitä ei pidä pyrkiä elämään. Vaan antaa sen tulla luoksemme Herrassamme Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on Se, joka on meille tärkeintä rakkautta maan päällä.

Mikään ei voi muuttaa sitä, että meillä on käsissämme jotain, mikä ei muutu koskaan. Kunhan uskomme Häneen, joka on saanut aikaan sen, mikä on meille pelastukseksi. Jotain, mikä on omiaan antamaan meille syntimme anteeksi, jotka ovat meitä vaivanneet pitkin ikäämme. Koska olemme syntisiä ihmisiä. Toisin kuin Hän, Jeesus Kristus, joka ei koskaan kokenut syntiä kohdallaan tässä elämässä. Kun Hän tuli ja koki tämän maailman Isänsä, Jumalan, lähettämänä.