Mihin uskot?

Heikki Hilli, Tikkurilan srk, Vantaa
Kirkon seurakuntavaalimainos toteaa: ”Usko hyvän tekemiseen”. En tiedä mitä mainoksen laatija on ajatellut, mutta minut se pani miettimään. Uskostahan kirkkoon kuulumisessa on kysymys.

Hyvän tekeminen on hieno ja arvokas asia. Onko se kuitenkaan uskomisen asia tai uskon kohde? Ei minun mielestäni. Ihmettelen miksi vaalimainoksessa ei nosteta esiin kirkon omaa erityistä sanomaa – evankeliumia. Sen uskominen on kirkon tärkein asia. Siitä riippuu ihmisen tulevaisuus.

Luterilainen oppimme sanoittaa pelastumisen mahdollisuuden upean yksiselitteisesti: Yksin armosta, uskon kautta, Jeesuksen sovitustyön tähden. Näin, ja vain näin, voimme tulla kelvollisiksi Pyhän Jumalan edessä ja pelastua kadotustuomiolta.

Yhä tänäänkin Jeesus sanoo meille: Käänny pois pahoilta teiltäsi, itsekkyydestäsi, ylpeydestäsi, rakkaudettomuudestasi. Jeesus lähettää meidät häneen turvautuvat armahdetut syntiset jatkamaan matkaammeja muistuttaa meitä, kuten aikanaan erästä naista: ”Äläkä enää syntiä tee.”

Tätä Jeesusta kannattaa kuunnella ja häneen uskoa. Tunnustaa syntisyytensä ja uskoa todeksi   saaneensa anteeksi. Tässä on uskon kohde – ristin sovitus, ja uskomisen asia – armahdus.

Yhteiskunnassamme on paljon hyvän tekijöitä, ei vain kirkossa. Mutta muualla kuin kirkossa ei ole evankeliumin armon sanomaa. Se saa myös  kääntämään katseen itsestä lähimmäisiimme ja ryhtymään itse hyvän tekijäksi.

Eletään Sanasta ja viedään sanomaa muillekin. Se on parasta hyvää, mitä voimme lähimmäisillemme tarjota.

P.S. Oli tosi hienoa olla lokakuun miesten saunaillassa ja laulaa yhdessä Lasse Heikkilän Suomalaisen messun sanoin: ”Niin minä uskon, totisesti uskon…”