Rekolan ”paraolympiajoukkue” Alfassa

Kaisa Koivula, Rekolan srk, Vantaa
Meillä on ollut Alfa-kurssi Rekolan seurakunnassa tänä vuonna 3.9. lähtien. Se on kurssi kristinuskon perusteista ja toteuteaan vapaaehtois- + yhden seurakunnan työntekijän voimin. Tarjoamme ruokaa, luentoja, pienryhmäkeskusteluja, leirin ja mukavaa yhdessäoloa. Tänä vuonna kurssi on tarjottu sekä aikuisille että varhaisnuorille. Tälläkin kerralla on ollut mukavaa ja haastavaa.

Kurssissa on aika kova työ ja paljon tehtäviä vapaaehtoisille. Meitä onkin suurehko tiimi toteuttamassa kurssia. Vapaaehtoisten työn laatu on välillä vähän vaihtelevaa. Kun emme tee tätä työksemme, on voimia annettavana Alfalle vain rajallinen määrä. Ja sen huomaa (vain joitakin laatupuutteita mainitakseni):
– koska on tiedotus pettänyt niin, että kaikki eivät tiedä kaikkea oleellista
– koska on ymmärretty väärin ja tiedotettu asioista, jotka eivät vielä ole valmiita
– koska tulee riideltyä toisten tiimiläisten kanssa
– koska luennoitsija on jättänyt luentojen valmistamisen viime tippaan
– koska taas luentomuistiinpanot ja -diat unohtuneet kyydistä kokonaan
– koska ryhmänohjaaja äityy esittämään omia näkemyksiään
– kenellä on koko ajan mielipiteitä, vaikkei niitä niin paljon kaivattaisikaan
– ja pahimpana kaikista, koska lupaa jotain eikä jaksakaan toteuttaa

Jumala kehottaa Raamatussa kaikkia kristittyjä juoksemaan niin kuin se, joka voittaa kilpailun (1 Kor 9: 24). Kun ajattelen Alfaamme, tulee kaikista mahdollisista kilpailuista, joihin voisimme joukkueellamme osallistua, mieleen paralympialaiset. Kenellä ei toimi jalat, kenellä ei kädet, kuka tarvitsee saattajan osatakseen edetä oikeaan suuntaan. Mutta voimme me näinemmekin kilpailla ja yrittää parhaamme. Onneksi lajeja ja sarjoja on paljon, kullekin vammansa mukaan.

Ja ihmeellisesti Jumala on joukkuettamme tälläkin kertaa siunannut: käsittääkseni kaikki kurssilaiset ovat saaneet kurssista jotain tärkeää itselleen. Eikä todellakaan sen takia, että kilpailijat olisivat ensiluokkaista joukkoa!

Kurssijuhla pidetään Asolan seurakuntatalossa ke 12.11.2014 klo 17.30 -21.00. Tervetuloa juhlimaan kanssamme, jos ehdit lukea tämän sitä ennen!

Rekolan paralympiajoukkueessa ovat mukana mm.
Jouni Tiainen, Outi Lampiranta ja Kaisa Koivula

Alfa kurssi Rekolassa
Alfa kurssi Rekolassa