Siis mistä luottamusmiehet päättävät? Kari Mansikka

Kari Mansikka, Tikkurilan srk, Vantaa
Usein ihmiset kysyvät mistä seurakunnan luottamushenkilöt päättävät. Haluan hieman avata ja kertoa mistä viimeisten neljän vuosien aikana on päätetty Vantaan seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa. Siis asiaan… Otan esille vain muutaman tärkeimmistä päätöksistä ja tärkeästä tavoitteesta.

Valtuustokauden aikana jouduttiin määrärahojen supistumisen vuoksi tekemään vaikeita päätöksiä erityisesti kiinteistöjen osalta. Useista toimitiloista, kuten Kuntokallion kurssikeskuksesta ja Vaaralan kirkosta, päätettiin luopua.

Ei tuntunut hyvältä myöskään lykätä ruotsinkielisen seurakunnan haavetta Larsgådenin rakentamisesta. Samoin toimitilojen saaminen Päiväkumpuun näyttää haasteelliselta. Yksi tärkeimmistä asioista oli Tikkurilan uuden kirkon rakentamisen aikataulu. Nykyinen kirkko jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi, mistä on ollut todella paljon haittaa Tikkurilan seurakunnan toiminnalle. Yksi tärkeimmistä tavoitteista on saada Tikkurilaan toimiva kirkko mahdollisimman pian.

Mitä Sanasta elämään -ryhmä on valtuustossa tehnyt?

Vastustimme Vaaralan kirkon purkamista ja kannatimme aloitetta, jossa haluttiin kartoittaa kirkon korjaamismahdollisuuksia. Kirkon myyminen sopivalle ostajalle oli tyydyttävä kompromissi.

Halusimme tukea kaikkia lähetysjärjestöjä niiden rovastikunnallisen kannatuksen mukaan. Vuonna 2013 tiukan äänestyksen jälkeen vain kaksi lähetysjärjestöä sai kirkkovaltuustolta tukea. Perustelut avustuksen epäämiselle muilta järjestöiltä olivat mielestämme yksipuoliset. Vuoden 2014 lähetysmäärärahoista päätettäessä kaikkia lähetysjärjestöjä tukeva näkemys voitti neljällä äänellä. Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme tulevalla uudella neljän vuoden toimintakaudella on jakaa myös tulevaisuudessa tukea kaikille lähetysjärjestöille tasapuolisesti. Kannattaisi käydä tulevaisuudessa avointa keskustelua jakoperusteista.

Tärkeä tavoite on myös Holman kurssikeskuksen pysyminen Vantaan seurakuntien käytössä ja sen toiminnan kehittäminen kannattavaksi. On ollut paineita luopua myös tästä leirikeskuksesta.